Bemutatkozás

Hargita megyei mondák nyomában

”A hargitai legendák nyomában” projekt célja, a beavatkozási területtel összhangban, a turisztikai potenciál népszerűsítése és a hozzá tartozó infrastruktúra kiépítése Románia, mint turisztikai célpont vonzerejének növelése céljából; Hargita megye és egyben Románia turisztikai termékskálájának szélesítése. További célja a projektnek Hargita megye turizmusának fejlesztése, megerősítése egy kulturális és történelmi útvonal kiépítése által, és annak népszerűsítése marketingtevékenységek által különböző célcsoportok körében.

A projekt hozzájárul a fenntartható turizmus fejlesztéséhez és Hargita megyébe valamint a régióba látogató turisták számának növeléséhez.

Fedezze fel Hargita megyét!

Mesés vidéknek, sőt Tündérkertnek is szokták nevezni Székelyföldet az erre járók kifogyhatatlan természeti látványosságai, kulturális értékei miatt. Ma már egyre több román állampolgár utazhat külföldre, olyan helyekre, amelyekről a korábbi generációk csak álmodtak, ugyanakkor sokszor nem veszik észre, hogy itthon is bőven akad felfedeznivaló, erre sokszor külföldi vendégek döbbentik rá vendéglátóikat. Hargita megyében számos kincs felfedezhető legendáink segítségével, a történetek csodálatos helyekre kalauzolnak el, történelmünk szereplőit, színtereit mutatva be. Ebben a kalauzolásban kívánunk segíteni ezzel a kiadvánnyal, reméljük, haszonnal forgatják majd, és kedvet kapnak arra, hogy térségünket válasszák például egy családi nyaralás megtervezése során.

Szeretettel várjuk!